3 januari 2009

Pimp your shoe box!

Ik hou er van om creatief bezig te zijn, altijd al geweest en zal waarschijnlijk ook blijven op welke manier dan ook!


Deze schoenendoos heb ik een klein jaartje geleden beplakt met plaatjes die ik mooi vond.
Gewoon van alles bij elkaar gezocht, uitgeprint en op het deksel geplakt met een soort lijm (Make Me) die je ook als vernislaag kunt gebruiken.
Dat is wel zo fijn omdat de doos bijna dagelijks gebruikt wordt (heb er mijn knutselspullen inzitten), beschadigd hij niet zo snel met die extra laag erop.
De onderkant heb ik geverfd met een krijtverf, gewoon muurverf dus mooi mat!
Toen ik de 1e gemaakt had, had ik de smaak te pakken en ging verder....
nu met een wat persoonlijker doos want je hebt natuurlijk zoveel keus qua plaatjes dus ik dacht dat het wel grappig zou zijn met een oude foto van mezelf, et voila...moi!
Ik heb 2 oude foto's van mezelf uitgeprint en wat toepasselijke teksten en
oude documenten erbij gezocht!
En zo klopt alles een beetje bij elkaar!
Omdat ik best veel lintjes, kant, touw etc heb kwam ik op het idee om van een Capri Sonne verpakking (je weet wel, van die zakjes drinken voor kids) een opbergdoos te maken voor al die losse bolletjes.
De doos kun je openklappen en bij de sluiting heb ik wat klittenband geplakt en binnenin een verdeelstukje zodat de bolletje lint op hun plaats blijven liggen.
Een kantje erboven gemaakt waar de lintjes doorheen gaan.
Heb je wat nodig, trek je eraan en knip je het af...it's so easy!
En zo heb ik een set bij elkaar wat bijna niets kost, reuze handig is én leuk om te zien!
Aantal maanden geleden heb ik nog een doosje gemaakt voor iemand die net een kindje had gekregen en daar een cadeautje in gedaan.
Een kleine "memorie box"

12 opmerkingen:

LiLi M. zei

Leuk! De eerste heb ik weleens op je blog gezien, maar het blijft leuk natuurlijk! Mijn vriendin en buuv heeft het maken van 'de doos' tot kunst verheven. Zij kopieert kaarten tot 1 papier (ik kreeg eens een papier met allemaal van die nostalgische kaarten en de tekst 'geen katje om zonder handschoenen aan te pakken' met daarin 2 handschoenen die weer een oude kaart van onze straat vasthielden). Ze heeft de scheidingsdoos, die heb ik (nog) niet ;-) maar ook en dat vind ik ook een 'onthouder' de doos voor de buuv die voor de planten en de post zorgt als je met vakantie bent, met allerlei leuke dingen erin. Buuv (ik) blij en zij ook want ze hoeft niet meer geheel Italië af te zoeken naar een passend souvenir voor de vrouw die alles al heeft. Ja Dordrecht is leuker dan je denkt en ik wil maar zeggen dat je rustig door kunt gaan met je creatieve plakkerij!

Anoniem zei

Oh, what a wonderful idea! The boxes are very beautiful - I love them!

Best wishes,
Manou

faire un songe zei

Ik ben er nog steeds met eentje bezig, ben er niet zo snel mee, maar hij komt af dat weet ik zeker.
En dan laat ik je het resultaat zien dat beloof ik.
Die van jou zijn prachtig mooi..
Fijne zondag nog groetees Hetty

jeanette zei

neem je even een kijkje op mijn blog?

A Box Of Dreams zei

Hoi, ben ook eens aan een doos begonnen en had het dan met doorzichtig kleefplastiek gedaan, maar dit was echt niet makkelijk dus heb ik het maar bij die ene doos gehouden. Jouw idee lijkt me beter, moest het in de winkel te koop zijn zou het vast en zeker een succes zijn! Misschien geef ik het een tweede kans en begin er dan toch nog een keertje aan.....want de jouwe zijn handig en mooi! ;) An

Bertina zei

Wat een prachtige dozen heb je gemaakt Heidi, vooral wat je van die Capri Sonne doos hebt gemaakt, super! Onze kinderen drinken dat spul ook wel en ik ga nu met heel andere ogen naar die doos kijken, wellicht dat ik me er ook nog eens aan waag.....lintjes en touwtjes genoeg in huis.
Bedankt voor de leuke ideeën!
Fijne week!

jeanette zei

doe maar rustig aan met die award hoor. eerst alles maar wat onder de knie krijgen maar als je zover bent dan mag je deze award overnemen en ff melden van wie je het gekregen hebt en je zoekt zelf bloggers die het volgens jou verdienen om zo`n award te krijgen. ik heb 2 gekozen maar je mag wel meer doen hoor en je vermeld waarom ze het verdienen. maak er maar wat leuks van maar zoals ik al zei doe maar rustig aan. ik kreeg die award van marja al in november. dussss heeft ook ff geduurd.

Anoniem zei

Wat een superleuk idee, die opbergdozen !! Zou voor mij ook handig zijn in de knutselkast...altijd als ik een lintje of touwtje nodig ben dan zit het natuurlijk in de knoop :))
Leuk om weer zo'n creatieve blogger gevonden te hebben !!!
Groetjes, Janneke.

Brigitta zei

Allereerst gefeliciteerd met je award die je van Jeanette hebt gekregen, zo ben ik dus ook op jouw blog terecht gekomen. Wat maak je een ontzettend leuke dozen! Ik zal je nu maar bij mijn favorieten zetten, want ik geloof dat ik hier nog heel wat inspiratie op kan doen!

Miss Marple zei

Ik vind ze nog steeds hartstikke mooi! Komen er in 2009 nieuwe bij? Ik verheug me ook al op jouw maaksels!

LG vanuit een winters Duitsland - Irma

Les Cotrions zei

How lovely is your blog! I like your web-shop too! The boxes are gorgeous!
Happy new year!
Vale from Italy

Jo Mason zei

Absolutely nice idea the box for ribbon!! And I love your style. Do you live in New England? Is my favourite place in the world. I'll add your blog at my favourites. HappY? Bye Jo Mason