12 juni 2009

Een rondje tuin!

Daar zijn we weer….
Het heeft een tijdje geduurd maar had even een dipje, je kent het wel…nergens zin in hebben!
Ideeën genoeg in je hoofd maar op één of andere manier wil het maar niet lukken om ze ook daadwerkelijk uit te voeren dus heb ik maar een rondje tuin(tje) gedaan want eindelijk gaat alles een beetje groeien en wordt de tuin groen!

07-6-2009 034

07-6-2009 035  07-6-2009 036

De Olijf slaat goed aan en zit vol met bloesem die zo zal knappen, daarna komen de olijfjes.
Nu we een grote olijf hebben dacht ik, mischien kunnen we ze wel plukken en in een zoutbad leggen maar het schijnt dat we te weinig zon hebben hier in Nederland.
Erg jammer want ik ben gek op olijven, ik wist trouwens niet dat die bijna een jaar in een zoutbad moeten liggen om ze zo krijgen zoals wij ze kopen.
Nog even een weetje voor de liefhebbers….de groene olijven zijn onrijpe vruchten en de zwarte zijn rijpe vruchten!

07-6-2009 015  07-6-2009 014  07-6-2009 017  12-6-2009 027

Het schaduwhoekje gaat het ook goed doen, er komt om het hoekje net altijd een zonnestraal waar ik de pot met lavendel heb staan.
De roos ‘New Dawn’ gaat ook lekker en is al voor een groot gedeelte naar boven geklommen zodat hij straks op het dakje mag rusten en vooral bloemen geven…..véééél bloemen graag!
Er zitten al aardig wat knoppen in dus ik ben benieuwd, dit is pas het 2e seizoen dus ik zal ook een beetje geduld moeten hebben natuurlijk!

12-6-2009 013  12-6-2009 024
12-6-2009 032  07-6-2009 033

Onze tuin is 8m breed en 13 meter diep, is niet groot maar we proberen er een leuk groen tuintje van te maken, vorig jaar hebben we heel veel planten eruit gehaald dus nu moeten we eigenlijk weer opnieuw beginnen.
Maar we zijn erg blij met onze veranda, je bent al vroeg in het voorjaar buiten…..we hebben al 5x de BBQ gebruikt, ook hebben we een speciale lamp gekocht die het zitgedeelte verwarmt….Héérlijk gewoon!
We hadden alleen last van wind dus heb ik daar 2 gordijnen van wit balkondoek voor gemaakt die je heel makkelijk kunt ophangen en weghalen dus we zitten nu uit de wind,kachel aan, wijntje,olijfjes én  genieten!!
Laat de zomer maar komen, mag zelfs een beetje regenen….goed voor het tuintje en nog gezelliger onder het dak!
Niet teveel natuurlijk…..maar voor nu schijnt het zonnetje gelukkig weer!

Een fijn zonnig weekend voor iedereen!

14 opmerkingen:

Les Cotrions zei

Welcome back! Your garden is so lovely! I like your olive tree...it's very familiar for me!!! Beautiful plants and flowers and very nicely arranged and your porch is very nice! I'd like to have one!!!
Wish you a sunny week end! It's good for your olives!!!
Warm greetings
Vale

Cindy at her Country Home zei

Ha Heidi, je bent weer terug! Wat een lekker verhaal heb je zo geschreven over je leuke tuin met die PRACHTIGE veranda. Heerlijk hoor en het lijkt me zeker lekker vertoeven daar met al die heerlijkheden. Veel genieten en wens je veel zonnestraaltjes toe, hartengroet van Cindy

Princess Of Pink zei

OH die New Dawn groeit altijd zo heerlijk snel, met een paar jaar heb hje een hele rozenboog begroeit, heerlijk. En die kleur altijd zo mooi ook, zo teer roze ♥♥

Groetjes....Leuke tuin trouwens, mooi hoor.

casa nostra zei

ik wilde je al vragen hoe het met je was?het was al weer een tijdje geleden dat we wat van je gehoord hebben, maar je bent er weer.
meteen ook weer wat geleerd over olijven, groene vind ik dus wel lekker, maar zwarte niet en dat het goed toeven is in jullie veranda geloof ik meteen.
fijn weekend

theeleuten zei

Heerlijke tuin heb je, ik heb de newdawn voor ook geplant,veel knoppen nog niet zo hoog.Ja wij hebben ook zo warmtelamp.wat is dat genieten zeg....wij hebben nog nooit zo vaak buiten gegeten en 'savonds nog een lekker bakje koffie..echt super zo'n veranda!
Lekker genieten dit weekend van je tuin,groetjes Evelien

lia zei

Ik had je al gemist. Blij dat alles goed gaat, en met je tuin ook zo te zien. Die olijf is prachtig. En de olijven vind ik ook zo heerlijk.
Geniet lekker van je tuin.

groetjes Lia

G-style zei

Hoi Heidi ,
fijn dat je er weer bent , vervelend zo'n dipje , het moet maar even weer mooi weer worden dan kun je weer heerlijk genieten van die prachtige tuin van jullie !
Alhoewel je daar met die mooie veranda natuurlijk altijd wel kunt zitten .
Ik wens je in elk geval een fijn weekend toe en graag tot de volgende keer,
groetjes Gea

Tureluur-Bellemietje zei

Prachtige tuin, maar dat blijf ik maar zeggen volgens mij, ben helemaal verliefd op jullie veranda.
Ben ook wel zeer benieuwd hoe de afscherming is foto?
En bovenal blij dat je er weer een beetje bent, jou ideetjes zijn vaak zo mooi!

Blue Cottage zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Blue Cottage zei

Hoi hoi,
Goh wat doet je olijfboom het prachtig.
Jammer he van de oogst, maar ach er zijn zoveel lekkere olijven te koop ;)
Geniet maar lekker van je tuin het weer is heerlijk !!!
Ach al die dingen die je nog wil doen dat komt van zelf.
Heb daar zelf ook heel vaak last van.
prettig weekend
groetjes Cobi

Marja Visscher zei

Wat ziet die veranda er mooi uit, lijkt wel een beetje Zweeds of Noors. Gezellig om er op te zitten. Je hebt overigens een prachtige tuin. Heb gisterenavond een 'blogrondje'gemaakt en was daar nog niet mee klaar, vandaar nu mijn bezoek aan jouw tuin. Was een beetje achter. Het leuke is dat bijna iedereen lysrisch is over de rozen in de tuin. Kan het me voorstellen, want het zijn prachtige bloemen, misschien wel de mooiste. Momenteel vind ik echt de rozengeur in de lucht hangen. Wanneer je buiten loopt, vooral na een regenbui, heerlijk!
Lieve groet, Marja

Tureluur-Bellemietje zei

hoii heidi, je afscherming is prachtig mag ik vragen waar die vandaan komt en als je het echt niet vervelend vindt zou ik de naam mogen van je grijze kleur van de veranda?
alvast heel erg bedankt!

Tureluur-Bellemietje zei

dank je wel voor het doorgeven van de nr van het verf, en met afscherming bedoel ik het doek...ik ben gaan googlen maar dan is het allemaal gestreept en dat is juist niet wat ik zoek
Het hout werk zullen we net als jullie ook wel zo aankomen...via via...wandeld er hier ook altijd van alles binnen...

Tureluur-Bellemietje zei

goedemorgen..nu in 3 winkels geweest en nergens meer te krijgen...helaas