10 september 2009

weer terug!

Zo, mijn vakantie ‘break’ van een week of 7 zit er weer op!
Ik ben weer terug, wel een beetje inspiratieloos want ik heb weinig energie opgedaan
de afgelopen weken maar we gaan er weer tegenaan.
De jongste is naar groep 3 gegaan dus onze kleine meid is ineens ‘groot’ geworden.
Zo ook mijn olijfjes om maar even van de hak op de tak te springen!

10-9-2009 olijf 002 10-9-2009 olijf 003

Er hangen er  wel een flink aantal aan dus ik ga toch eens een poging wagen om ze eetbaar te maken.
Nu heb ik wel wat recepten gevonden om ze in te maken maar als iemand toevallig
het ook weleens heeft geprobeerd en wat goed gelukt is, laat het me gerust weten!
Want we zitten hier wel in Nederland natuurlijk en ik weet niet of mijn Olijfjes zon genoeg  hebben gehad.
Alle beschrijvingen kwamen toch wel uit Italië en Spanje en daar plukken ze ze in oktober/November dus ik heb nog even de tijd.

Wij zijn dit jaar niet weggeweest en oohhhh….wat hebben we dat toch gemist!
Hoewel we een prachtige zomer hebben gehad en vaak aan het strand gelegen hebben mis je gewoon het échte vakantie gevoel.
Er gewoon een paar weken er lekker tussenuit in een andere omgeving!
Maar goed, ik ben al flink aan het rondkijken waar we volgend jaar naar toe gaan…hebben we extra lang voorpret!

11 opmerkingen:

Les Cotrions zei

Welcome back! I hope you had a great time during your holidays!!! Your olice tree is very productive! Are you going to make oil???
Happy week end!
Vale

maría cecilia zei

Hello, hope you had a great holiday. I was waiting for your new posts since I´m a fan of your blog for a while. Olive trees are so pretty!!
María Cecilia, from Chile, southamerica

casa nostra zei

fijn dat je er ook weer bent! ik heb het 'echte vakantiegevoel' ook wel gemist, hoewel we wel 4 dagen in Brugge zijn geweest. wat zijn de olijven al groot, de enige olijfboom die hier vruchten had heeft de winter niet overleefd. ook de eucalyptus is toen gesneuveld, maar ik heb alweer een nieuwe geplant. wel een stukje van het terras af. hahaha, niet normaal wat een wortels dat ding kan kweken, het ging zelfs door de fundering heen. we zijn flink bezig geweest om alles eruit te krijgen en nu nog bezig om alles weer te herstellen. ik ben benieuwd of het gaat lukken wat je wilt proberen met de olijven.

Corine(THUIS) zei

Gek is dat hè, dat we 'zomer' toch linken met 'weg', ik hoop dat je gauw weer inspiratie krijgt om lekker te rommelen, want je bent toch altijd zo creatief! En anders loop je gewoon even rond met je camera, dan 'zie' je het misschien toch opeens..Groeten, Corine(THUIS)

Anoniem zei

Hi, Maar vind je het dan niet heerlijk dat je niet je héle huishouding hebt hoeven verhuizen en lang in de auto zitten of zo...Ik vond het heerlijk met de kinderen thuis en toen ze groter werden, ging pa met één of twee er even tussenuit. Dan was ik thuis met één of twee...En ja, deze zomer is geweldig he...Succes met weer opstarten. Gaat vast lukken.

LiLi M. zei

Ha die Heidi, ook weer van de partij! Ben benieuwd wat je met de olijfjes gaat doen. Weet Natasha Ioppi niet een goed recept voor olie? En je jongste begint ook groot te worden...groep 3...even knipperen met de oogjes en ze gaan naar de middelbare school, zo is mijn ervaring inmiddels. Nou ja, als de tijd zo snel gaat is het voor julllie ook zo weer zomervakantie moet je maar denken. Fijne avond nog!

Twa zei

Welkom terug! En wauw, wat een grote olijven heb je al. Ik heb ook geen idee hoe je die lekkr kunt maken. Dat is volgens mij wel een apart klusje. Jammer dat jullie niet op vakantie zijn geweest. Dan mis je toch wel iets, hoewel het thuis ook wel heerlijk vertoeven kan zijn (als het weer een beetje mee zit tenminste). Maar thuis heb je toch je dagelijkse klusjes en op vakantie neem je toch meer de tijd voor jezelf. Volgend jaar beter.

lia zei

Leuk dat je er weer bent. En die inspiratie komt vanzelf weer opduiken. Kleine kinderen worden groot he.
We hebben een super zomer gehad, maar voor het vakantie gevoel wil je toch altijd even weg. Raar he. Maar goed, volgend jaar ga je weer.

groetjes en een fijn weekend

Unknown zei

Ik eet alles behalve olijven, die vind ik echt vies. Iets in olijfolie gebakken trouwens ook. Wanneer ik ergen op een verjaardag ben en ze worden weer aangeprezen omdat het bijzondere of een duurder soort is probeer ik het altijd weer. Spuug ze dan nog net niet uit. Maar ik vind het wel leuk dat je het in dit klimaat voor elkaar krijgt. Of heb je ze in de kas?
Wens je een fijn weekend!
Lieve groet,
Marja

Pien zei

Heerlijk hè, die olijven.
Ik heb een klein olijvenboompje met heleboel superkleine olijfjes en 2 olijven die nog iets kunnen worden:). Dus ik ga ook maar afwachten tot november of het nog iets eetbaars gaat worden of alleen mooi voor de sier.

Fijn weekend,
Pien

Miss Marple zei

Hé meid, welkom terug...Ik stond alweer in de startblokken om eens na te vragen of je nog leeft. Wat jammer, dat je vakantiebreak niet de gehoopte ontspanning heeft gebracht. Je hebt echt gelijk, als je er echt tussenuit gaat, kom je veel beter tot rust. Alleen nu ik een week aan het werk ben, is het alsof ik nooit weg ben geweest...snif!

Hele lieve groetjes - Irma