30 november 2009

Infectie!

Oh men… wat een weekend heb ik gehad zég!
Ik heb een kind thuis zitten met een gigantische infectie in haar nek wat nu op een 2e graads brandwond gaat lijken.
Ons Semmie heeft van baby af aan eczeem, dat gaat bijna altijd goed als je dat goed onderhoud met hormooncrème en onderhoudszalven maar tóch eens in de zoveel tijd gaat het opvlammen en krijgt ze  een infectie waar je U tegen zegt.
Dan ligt haar veilige rustige  leventje op z’n kop en draait alles om pijn, niet slapen, antibiotica kuren in pil en crème vorm,
hormooncrèmes, bandages en stress…veel stress waardoor alles nog erger wordt.

Toen ze anderhalf was kreeg ze haar 1e infectie aan haar handje,
met 2,5 jaar kreeg zus waterpokken die ze natuurlijk overgaf aan Sem….ik herkende mijn eigen kindje niet meer!
Het leek wel een gedrochtje, het kind stond helemaal vol met waterpokken tot zelfs in haar ogen!
Dus dat was op en neer naar het ziekenhuis voor check ups maar uiteindelijk toch weer goed gekomen,
ik zal jullie foto’s besparen want ja…ik maak altijd foto’s van haar als ze er zo erg uit ziet.
Gewoon voor mezelf om nog eens terug te kunnen kijken want dat heeft zo’n impact op je leven.
Eczeem is zo makkelijk gezegd maar er hangt nogal wat aan vast hoor en het kan je leven flink op zijn kop zetten.
Daarbij is ze ook nog eens voor heel wat dingen allergisch en een flinke hooikoorts hoort er ook nog bij.


Maar om het verhaal even af te maken wat ze nu weer heeft opgelopen, in de klas van Sem  had een kindje krentenbaard wat open was(héél besmettelijk!), dus kind werd naar huis gestuurd. (moeder had het waarschijnlijk niet opgemerkt!!)
Sem vertelde dat tegen me dus ik controleerde haar gelijk op plekjes en ja hoor …2 dagen later zag ik de eerste 2 plekjes al in haar nek. Ik ben meteen met een antibiotica zalf gaan smeren om het tegen te gaan.
Maar nee hoor, binnen 4 dagen had ze een plek van 10 x10 cm , intussen bij de dokter geweest en antibiotica pillen en zalf gehad. De pillen hebben 2 dagen nodig om te gaan werken en de zalf hielp niet, crème ook niet. Vrijdagochtend terug naar de dokter,nee dat ging niet goed genoeg…alles breidde zich uit, dermatoloog gebeld: er moest hormooncrème  op de infectie!!
Ik had gelijk zoiets “dat gaat niet goed komen” cutivate op zo’n open wond dat worden wij niet vrolijk van én Sem al helemaal niet!
En zo begon dus ons weekend, inmiddels een halve nek met ontsteking die we 2x per dag in moesten smeren met een hormooncrème waarvan je weet dat het zo prikt en dat je je kind pijn moet doen om het beter te laten worden.
Nu kan Sem best wel wat pijn verdragen, ze heeft nog nooit gehuild met inentingen, pijn en jeuk heeft ze al vanaf haar geboorte, krastestjes kreeg ze al vanaf baby af aan en nooit een traan gelaten om wat voorbeelden te geven.
Maar Zaterdagavond laat was het toppunt….ze werd wakker en had in haar slaap haar nek open gekrabd omdat het zo jeukte! Haar bed, kussen,pyjama,haren …alles was nat én de  huid van haar nek lag in velletjes in haar bed.
Na een uur en heel wat huilbuien van moeder  en kind hadden we haar ervan overtuigd dat het juist goed was om de nek in te smeren en dat de jeuk weg zou gaan(  dat er pijn voor in de plek zou komen hebben we toen maar even weggelaten maar dat kon ze zelf wel bedenken!)
En doordat ze zo heeft gekrabd heeft ze nu op haar buik, benen en handjes ook weer nieuwe plekken.

Vanochtend terug op controle bij de dokter en het gaat nu toch iets de goede kant op, de cutivate en antibiotica gaan aan slaan, je ziet nu alweer een laagje nieuwe huid groeien maar dat trekt natuurlijk.
Ze durft nu amper haar nek te bewegen maar eindelijk is er vooruitgang!
Het is een combinatie van Krentenbaard en Eczeem wat elkaar heeft versterkt en uiteindelijk zo’n infectie is geworden dat het nu eruit ziet als een 2e graads brandwond!
Bij Sem is dat zo gaan opvlammen omdat haar afweersysteem niet optimaal werkt.
Dus moeders let op als als je kindje iets heeft wat besmettelijk is want voor een ander kind kan het een drama worden!

Ik schrijf niet vaak over privé dingen maar nu vind ik het wel lekker om even gewoon wat te kunnen spuien!

Ik heb bergen was met die viezigheid én wat denk je….wasmachine ging gister kapot!
Ja hoor, kunnen we nu best erbij hebben!!

Maar tussen al de ellende door hebben we ook nog een mooie stoere salontafel gekocht!
Van teak, een beetje white wash, strak model met stoere blokpoten.


30-11-2009 003 

Een goede nieuwe week voor jullie allemaal…
maar tóch ook voor mezelf en mijn meissie!
 

26 opmerkingen:

seasons of my house zei

Och meid wat een drama allemaal! Ik heb het een keer gezien bij een buurjongetje en meisje, ziet er verschrikkelijk uit hoor! Die knul van mij vond het zo zielig voor ze maar mocht er niet naar toe. Na lang zeuren hebben we koekjes gebakken en zijn een zakje (aan de deur) af gaan geven, als kleine troost. Zij tevreden en mijn kind ook blij. Succes ermee.
(leuk dat je mee doet aan mijn loterij!) Karin

peet zei

Jeeee wat een verhaal !
Ik wens jullie heel veel sterkte toe !!
Ik weet een beetje hoe het is
Ik heb als kind hele erge netelroos gehad , moest daarvoor in het ziekenhuis verblijven
Ohhh de jeuk is zo erg ...en dan die zwellingen waardoor mijn huid gewoon openbarste ..zo erg als vroeger heb ik het niet meer maar ben wel voor heel veel dingen allergisch ...

Dus HEEL VEEL STERKTE !!
Ik leef met jullie mee !
Groetjes Peet

Jeannette zei

Ahw...wat een ellende voor haar! Ik kan me alleen maar voorstellen hoe verschrikkelijk het voor haar moet zijn. Zulke dingen vreten aan je als moeder en maar goed dat je hier op je blog je ei kwijt kunt. Toch?
Ben wel blij te lezen dat het weer de goede kant op gaat.

vosges paris zei

Ik snap je helemaal!! wat een ellende is dit.. cutivate emovate steriele oogcreme... exceembad in het zieken huis Zonnetheraphie... alles heb ik hier mee genmaakt. ook hier zo;n klein pechvogeltje. Ik herinner me een plekje in dat kiondernekje dat maar niet over ging... het ergste wa ooit een dermatoloog die zei... gelukkig heb je al verkering Leuk voor zo'n puber he! Heel veel sterkte met je meisje en haar plekjes. Ik leef echt met je mee en weet als geen ander hoeveel pijn het doet je kind zo te zien.
xxx dees

D@nielle zei

jeetje dat klink vreselijk zeg, ik hoop dat het allemaal snel beter wordt voor haar. En ik herken dat wel hoor die foto's maken, mijn jongeste had heel erg waterpokken wat zag die eruit en doorkomende kiezen dus dat resulteerde in een koortsstuip. Kregen een wit goedje van de dokter om te deppen om het versneld te herstellen, hij leek wel een spook. Als ik je een tip mag geven (in het kader van baat het niet dan schaadt het zeker niet) voor allergieen zijn we bij dokter soema in Den Haag met onze zoontjes geweest en ook ikzelf (en ook onbekenden die ik er terloops over spreek) heb voor wat klachten bij hem heel veel baat gehad !

Something White zei

Onze 2e dochter heeft ook altijd last gehad van uitslag/eczeem en rond haar 2, 3 jaar was het het allerergste. Haar benen en armen lagen ook tot bloedens toe open en de zon buiten maakte het alleen nog maar erger. En dan die meewarige blikken van anderen in mijn richting... alsof ik mijn kind mishandelde! Maar nu is ze er helemaal boven op en haar huid is helemaal gaaf geworden gelukkig. Veel goede moed voor jullie meisje!
Hier bij ons trouwens ook een kapotte wasmachine; morgen komt er al een nieuwe, die we gisteren gekocht hebben (in de kerstperiode zijn bijna alle winkels bij ons op zondag open, wellicht net als bij jullie).
Groetjes, Marjolijn

jootje zei

oh, wat erg voor jullie en jullie dochtertje. ik weet precies wat zij en jullie door moeten maken, ben zelf ook van jongs af aan al eczeempatiente, en heb al veel mee moeten maken hierdoor. het ergste is dat veel mensen hier heel licht over denken, maar dat het echt heel veel impact op jullie en jullie dochtertjes leven heeft! en het ergste is, dat ze na al die jaren van onderzoek en kennis nog steeds heel weinig ertegen kunnen doen. en dat jij dan ook van ellende een traan moet laten, is helemaal niet erg hoor! er is niets ergers dan je kind door die hel te moeten zien gaan. maar met jullie liefde en steun gaat het vast weer allemaal goed komen met haar! heel veel sterkte voor jullie!
liefs van jootje.

Home and Lifestyle zei

Hè bah, wat een naar verhaal...het is altijd zo erg als je je kind ziet lijden! Gelukkig dat het nu wat beter lijkt te gaan, ik hoop van harte dat dat doorzet!

Beterschap voor je dochter!

Groetjes, Ingrid

Mayflower zei

Ik weet wat een impact dit kan hebben. Mijn jongste zus heeft er ook van kleins af aan heel veel last van gehad, met ook een keer zo'n hevige infectie. Ik hoop dat de medicatie goed aanslaat en dat snel weer verlost is van de pijn en hevige jeuk wat dit met zich meebrengt. Schrijf het maar van je af hoor, ik kan begrijpen dat je zoiets even van je af wilt praten en schrijven.
Sterkte met alles en een lieve groet, Mea

Miss Marple zei

Tjeemig, ik zit hier met een open mond te lezen! Ik hoop, dat het Sem snel weer beter gaat en dat de ellende het Sinterklaasfeest niet in duigen laat vallen! Heel veel beterschap van mijn kant!
Lieve groetjes - Irma

Anoniem zei

Wat een drama Heidi, je had er al iets over geschreven op m'n blog, maar nu het hele verhaal, het is echt niet normaal! En dan nu uitgerekend je wasmachine kapot! Aaargh, hoeveel kan een mens hebben? Ik wens je heel veel sterkte toe met je meisje, hoop dat de huid zich snel verder gaat herstellen! Groetjes, Marjet

De tafel is prachtig!

Juul zei

Hoi Heidi. Wat een ellende zeg voor Sem. Ik hoop dat ze heel gauw weer opknapt! Erg dat je als moeder je kind pijn moet doen om het weer beter te laten worden. Dat gaat je aan het hart. Heel veel sterkte, vooral Sem.
Lieve groetjes, Juul

kienkele zei

Oh lieve help, wat een drama zeg. Ik weet wat het is, want heb zelf psoriasis en die jeuk is soms nog erger dan de pijn! Toen ik dit verhaal las, zat ik hardop te oooh-en en aaah-en, want je voelt het bijna zelf als je het leest. Ik hoop dat je dochter snel weer opknapt, heel veel sterkte! enneh, je tafel is beautiful!!
lieve groet, Tineke

casa nostra zei

oh heidi, wat verschrikkelijk voor die kleine meid en jou als moeder natuurlijk ook. mijn kleine nichtje heeft ook heel erg exceem en toen zij laatst hier was, krabde ze zich ook een ongeluk en weet nog dat ik het niet aan kon zien om die kleine zo te zien krabben. ik kan me helemaal voorstellen hoe het voor jou aan moet voelen als je eigen dochter zoveel ellende door moet maken. ik hoop dat het heel snel allemaal weer goed gaat komen. heel veel beterschap voor haar.

faire un songe zei

Meis wat een drama voor jullie Sem.. en ook voor jullie zelf want je kleintje zo veel pijn zien hebben is voor iedere moeder echt niet leuk.
Ik hoop dat alleen nu gaat aan slaan en dat het leed snel voorbij is.
Bah.. ik leef met jullie mee.
Sterkte en beterschap.
Groetjes Hetty

oma leentje zei

Ik dacht gelijk dat is krentebaard. Zielig he en wat een giga blazen zijn het.Onze kleinzoon had het ook vorige week. In zijn gezicht en op zijn handje. Zo zielig. Ach jouw meisje en dan op zo'n rotplek. Hoop dat het snel heelt. Heel veel sterkte . .Liefs Leni

Corine zei

Ach wat een akelig verhaal! Ik zou ook vreselijk met het kind meehuilen.. ik hoop dat het nu snel opknapt,en ik snap dat je supertrots bent op je stoere dochter! groeten, Corine(THUIS)

lia zei

O wat vervelend is dat. Je zou als moeder zo graag alles overnemen van je kind, maar dat gaat helaas niet. Hoop dat het allemaal snel beter met haar gaat. En je mag best even je hart luchten bij ons hoor.

Groetjes Lia

LiLi M. zei

Ach wat een pech! Ook onze dochter heeft nogal eens huidproblemen (eczeem en psoriasis). Je wilt je kind alles besparen en vooral dit soort dingen! Ik leef met jullie mee, hopelijk is het leed snel geleden. Goed dat je je blog als uitlaadklep kunt gebruiken! En ook goed dat je die waarschuwing schrijft! Dat geldt voor inentingen voor bv. mexicaanse griep ook; als je zelf goed gezond bent zal het heus niet zo'n vaart lopen, maar je bent juist een gevaar voor de zwakkeren onder ons. Als iedereen zich zou hebben kunnen laten inenten dan krijg je geen epidemie! Maar ja, ik ga er niet over, toch verbaast het me dat mensen zo moeilijk doen, vooral omdat ze mogelijk zelf een beetje last zouden kunnen hebben.
Ik dwaal af Heidi: vooral voor jullie een veel betere week en vooral voor jullie Sem!

theeleuten zei

Och wat zielig voor je dochter...ik heb alleen eczeem op mijn elleboog en dat is al vervelend....en ja krentenbaard is zo besmettelijk.Een collega van mijn man heeft het ook ,dus hem ook uitgelegd van let op!!want voordat je het weet....
Goh ik hoop dat het snel weer beter gaat met je dochter...een lieve knuffel voor haar!!
En jij sterkte!!Groetjes Evelien

jeanette zei

wat een verdrietig verhaal Heidi. Je denkt altijd dat kinderen een onbezorgd leven lijden maar helaas is het wel eens anders. Wens Sem het aller beste van mij met een dikke knuffel en ook voor jullie sterkte want er is niets vervelender als je kind ellende heeft...

lieve groet,
jeanette

jeanette zei

wat een verdrietig verhaal Heidi. Je denkt altijd dat kinderen een onbezorgd leven lijden maar helaas is het wel eens anders. Wens Sem het aller beste van mij met een dikke knuffel en ook voor jullie sterkte want er is niets vervelender als je kind ellende heeft...

lieve groet,
jeanette

English style zei

Ohh wat een vervelend verhaal Heidi, kan me voorstellen dat jullie beiden liepen te janken, wat een ellende voor jullie Sem, arme meid
Hoop dat het nu de goede kant op blijft gaan en dat ze snel weer vrolijk mag zijn !
Heel veel sterkte
Lieve groet, Yvonne

Anoniem zei

Hoi Heidie,
Wat een vervelende geschiedenis voor jullie en natuurlijk het meest voor Sem !! Ik duim heel hard dat het nu echt de goede kant weer op gaat !
Alle goeds toegewenst en een pluim voor Sem om dat ze zo flink is :)
Liefs, Janneke.

Anita zei

Hoeveel narigheid kan een mens hebben!Ik wens jullie heel veel sterkte en beterschap.
Groetjes Anita.

Anoniem zei

Arme meid, arme mama...

Gelukkig is het een bikkel, maar ja dan nog wens je het niemand toe..

Beterschap en succes!