23 april 2010

OLIVE NEEDS HELP!

Oh mensen, volgens mij gaat dit niet makkelijk worden!
Vorig jaar hadden we toch zo’n mooie Olijfboom gekocht, hij deed het geweldig….best wel veel frisgroene olijfjes er aan en nú…..

olijfboom.
Zo kaal als een pier!
Afgelopen winter was lang én koud én daar houdt onze Olijf niet van, we hadden hem flink bedekt met stro maar heeft niet mogen helpen vrees ik.  Hij is niet dood maar men… wat ziet die eruit!

Ik heb wat info vergaard om Olijf te helpen en dit moet dan de oplossing worden…

“HEALTHY START”

mest olijf
Een mestpakket waar hij van moet bekomen, het schijnt nog 2 maanden te duren eer het zover is  maar we hebben hoop!

olijven.

Dit was mijn oogst van vorig jaar, het is niet gelukt om er lekkere eetbare olijven van te maken en dit jaar gaat het helemaal niet lukken vrees ik!

Maar we gaan de Olijf eens goed verwennen en hem er doorheen helpen!

Er komt een zonnig weekend aan, wij en Olijf kunnen het goed gebruiken…jullie ook wel!

24 opmerkingen:

Rianne zei

Sterkte met de olijf, het is een prachtige boom, dus ik hoop dat hij snel weer zo wordt!
Fijn weekend!

Lynda zei

Heidi......die van jou heeft nog blad......de mijne is KAAL!!!! maaaaaaaaaaar ik denk wel wat jaartjes jonger dan de jouwe...:(....vorig jaar gezet......nu dood......staak met sprieten, moet 'm er nog uithalen wat ik geloof nooit dat het zelfs met dat redpakket van jou het hier nog wat gaat worden.....HELAAS.....we proberen het gewoon weer opnieuw*zucht*....maar het kostenplaatje was natuurlijk ook iets anders dan bij jullie he;)

GO OLIVE GO OLIVE GO OLIVE!!!

Fijn weekend

Lynda

Home and Lifestyle zei

Wat zou dat zonde zijn zeg...ik hoop van harte dat je olijfboom er weer boven op komt!

Een zonnig weekend gewenst! Lieve groet, Ingrid

Nanda Palinckx zei

Nee toch, hij zal het toch wel redden. zo'n prachtige boom. wij hadden vorig jaar een kleintje geplant maar heeft het begeven. We hebben de hoop maar opgegeven. Gelukkig de cypressen hebben het wel gered. Hopelijk herstelt hij want je krijgt toch helemaal een vakantie gevoel van die boom. Vrijdag gaan wij ze weer bekijken we gaan een weekje naar toscane.

@nne zei

Olijfbomen houden inderdaad niet van temperaturen onder 5 graden. Zélfs met een jasje van stro was de afgelopen winter veel te koud om buiten te blijven. Jammer, want het is een schitterend exemplaar. Geen paniek, ze zijn erg sterk en overleven zelfs bosbranden. Hopelijk zal de meststof helpen. Intussen kan je de afgevallen olijfblaadjes verbranden en rond de stam strooien. Veel succes, @nne

peet zei

geef niet te snel de moed op !
Ik heb 2 weken van ROB de tuinman op een fair gehoord dat wanneer de Olijf kaal is deze in juni weer blad gaat krijgen , alleen waneer je schors van de stam scheurtjes heeft gaat hij dood , maar gooi je kale boomjes noet te snel weg !
En die mooie grote van jou heeft zeker wel overlevings kansen hoor !!
Succes
Fijn weekend
Peet

M&D zei

Wat jammer Heidi, ik herinner je post idd. nog dat jullie hem net hadden gekocht, is dat nou alweer een jaar geleden!

Succes, misschien wil praten helpen, slokje rose erbij en een hoop mooie warme dagen.

Kram

vosges paris zei

die van jou ziet er zo sterk uit die komt vast wel weer boven water en is het kopen van zo;n pakket wel waaard. Of die 2 kleintjes van mij het overleven weet ik niet maar ja die waren ook nog geen 20 euro samen. Toch hoop ik in juni dan ook weer blad te zien.
zo nu ga ik op de oranje knop klikken en ben ik hier klaar ;)
gr. dees
ps ga je nou nog eind van de maand naar het open huis van Ilse?

nieneke zei

Wat spannend...Het zou echt heel jammer zijn, als hij het niet meer gaat doen; zo'n prachtige boom...

Pierelantijntjes zei

Oooh jammer hoor. Ik wens je veel succes.
Groetjes van Ester

with love zei

Oei...dat zou wel heeeel jammer zijn als die het niet meer gaat doen! Hopenlijk helpt dat vertroetelen een beetje (veel)!
groetjes Erna

Corine zei

Oe dat ziet er idd zielig uit! Maar ik heb gehoord dat ook al valt alle blad eraf door de kou, dat het vaak toch wel weer goed komt! En dat verwennen dat kan zeker geen kwaad..
Ben benieuwd..
Groeten, Corine(THUIS)

seasons of my house zei

Spinazie misschien???haha

Ik heb een kleintje in een pot, heeft heel de winter binnen gestaan, maar dan moet je ze blijkbaar wel af en toe water geven (ahum). Dacht dat hij het niet zou halen, maar sinds een aantal weken schieten er weer verse blaadjes uit. Dus wie weet komt het weer helemaal goed met onze boompjes. (We gaan duimen)
Geniet van je weekend!
Karin

Bo Butiek zei

Wat zonde, hopelijkw erkt je verwenpakket.

Groeten,
Claudia

almay zei

Hoi Heidi,

Ach wat een zielige aanblik! Het is echt een prachtige boom. Hoop dat je reddingsactie gaat helpen!!

Aan het zonnige weekend kan het niet liggen!!

Groetjes
Almay

Granny's Place zei

Oh ik ga zo duimen dat het goedkomt... wat balen zeg. Ik ben gek op olijfbomen.. die van mij zijn zo klein die kunnen gelukkig naar binnen.
Duim duim duim... laat het ons weten he over een maand of 2.
Groetjes en fijn weekend Madelon

lia zei

Vervelend en zonde. Maar ik denk dat het nog wel goed komt.
Ga hem maar verwennen met wat mest en vocht.

fijn weekend, lia

Kari zei

Slik dat zou zonde zijn zeg...helpt snoeien ook niet een beetje????
In iedere geval verwen hem of haar maar lekker...
Er is nu lekkere zon dus dat wordt genieten voor 2!!!
Fijne dag
Kari

Mayflower zei

Hoi Heidi, ohhh....wat hoop ik voor jullie dat het aanslaat want je heb zo'n mooie Olijfboom. Ik lees in je berichtje dat ik gelukkig niet de enigste ben die moeilijk een keuze kan maken haha. Maar het is net zoals jij schrijft over je veranda, die kleur voelde gelijk goed en dan is het ook goed, ook na al die jaren. De kleur die op het tuinhuisje zat daar was ik ook altijd blij mee, zat er al 7 jaar op, maar ik wilde gewoon eens iets anders, maar het werkt zo niet bij mij, dus terug naar hoe ie was hihi.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

Anoniem zei

Ik zie al dat je een pakket hebt van de bergerie.... als het tenminste jouw foto is...
Dan komt het goed...
Wij hebben zo'n zelfde boom!
Vorig jaar aan de voorkant van het huis en nu voor de tweede keer kaal! En een aan de achterkant van het huis in de tuin... ook kaal!
Geduld!
Als de twijgjes nog een beetje groen zijn als je er over heen krast met je nagel komt het goed.... het is wel lang wachten!
Succes met Olijf.... wij blijven ook duimen voor die van ons!
Madeliefste

colette zei

C'est magnifique ce que vous faîtes ! bravo

Marja Visscher zei

Dag Heidi,
Hoewel ik geen ervaring heb met een olijf, dat zeg ik er maar direct bij, zou ik de boom helemaal terugsnoeien. Dat heb ik met andere bomen en struiken in het verleden ook wel gedaan wanneer die na een strenge winter er niet meer uitzagen. De vorst heeft namelijk de uiteinde van de takken te grazen genomen. Net zoals bij ons handen en voeten bevriezen. Mmmmm, slecht voorbeeld natuurlijk want die hak je er ook niet af, maar je snapt wel wat ik bedoel. Wanneer je hem terugsnoeit, gaat de kracht die hij/zij nog in zich heeft in die korte takjes zitten en komt het volgens mij wel weer goed tezamen met dat gezondheidspakketje! Succes er mee!
Lieve groet, Marja

Bo Butiek zei

Hoi Heidi,

Er staat een Award voor je klaar bij mij, kom je hem ophalen?

Groeten,
Claudia

Something White zei

We hebben eigenlijk hetzelfde ´probleem´ bij ons. Er staan hier 3 oude olijfbomen - allemaal nog in pot/bak - maar ze schijnen steeds meer blaadjes te verliezen. Bijmesten en zo heeft tot nu toe niet veel geholpen, maar ik denk dat die bomen toch wel sterk genoeg zijn om alle soorten klimaten te doorstaan. Behalve vocht en staand water, daar houden ze helemaal niet van. Hopelijk krijgen we een warme zomer, zodat ook onze en jullie bomen een goede ´boost´ krijgen.